Gezichten van Russische matrjoska poppen in rood en blauw

Agenda

 • Een paartje op het Rode plein bynight met hart

  cursus

  De Meester en Margarita (online)

  10 t/m 31 oktober

  online via ZOOM

  Met welke bedoelingen duikt onverwacht de duivel in Moskou op? Had Pilatus daadwerkelijk migraine en kon Jezus hem daarvan genezen?  Wat zijn de verbanden tussen deze twee - als dag en nacht van elkaar verschillende - verhalen?  Wie verkoopt er nu eigenlijk zijn ziel aan de duivel? Dit en nog veel meer vragen gaan we in deze online cursus proberen te beantwoorden.

 • Een paartje op het Rode plein bynight met hart

  cursus

  De Meester en Margarita

  7 t/m 28 oktober

  in zaal VU-gebouw Amsterdam

  Met welke bedoelingen duikt onverwacht de duivel in Moskou op? Had Pilatus daadwerkelijk migraine en kon Jezus hem daarvan genezen?  Wat zijn de verbanden tussen deze twee - als dag en nacht van elkaar verschillende - verhalen?  Wie verkoopt er nu eigenlijk zijn ziel aan de duivel? Dit en nog veel meer vragen gaan we in deze cursus proberen te beantwoorden.

 • zonnebloemen tegen helblauwe hemel

  cursus

  Op reis naar Oekraïne

  16, 19, 23, 26 augustus 2022

  zaal VU-gebouw Amsterdam

  Wat weten wij over de achtergronden van het gewapende conflict dat nu op Oekraïens grondgebied uitgevochten wordt? Waar komt de haat van het huidige Russische regime jegens de Oekraïners vandaan?  In deze cursus gaan we op zoek naar antwoorden door de literatuur over eerdere gewapende conflicten te lezen en te bespreken.