Kozak staat voor wit paard en houdt teugel vast.

Cursussen

Russische literatuur tot leven gebracht.
Een cursus bestaat uit 6 of 7 bijeenkomsten van 2 uur met een kleine pauze. De reeks is thematisch opgezet in de vorm van een virtuele reis langs een aantal literaire plekken. We volgen de avonturen van hoofdpersonen of genieten van gedichten uit de rijke Russische literatuur die zich afspelen op een bepaalde plek ergens in het onmetelijke Russischtalige rijk. Daarbij krijgt ook de actualiteit aandacht en wordt de culturele en historische context geschetst.

 • gezicht op russisch landschap met rivier

  cursus

  De broers Karamazov (online)

  2 okt t/m 30 okt

  zaal Vrije Universiteit Amsterdam

  Welke banale intrige vormt het hart van deze laatste roman van Fjodor Dostojevski? Hoe worden vader en zonen Karamazov getypeerd? Welke van de zonen heeft de moord op hun voortdurend-maar-heibel-zoekende pa op zijn geweten? Wat is de rol van het geloof? Wat is kwaad en wat is goed? Hoe moeten we de legende De Grootinquisiteur van de intellectuele middelste zoon Ivan interpreteren?  Deze en nog veel meer vragen proberen we te beantwoorden in deze cursus.

 • gezicht op russisch landschap met rivier

  cursus

  De broers Karamazov (fysiek)

  29 sept t/m 27 okt

  zaal Vrije Universiteit

  Welke banale intrige vormt het hart van deze laatste roman van Fjodor Dostojevski? Hoe worden vader en zonen Karamazov getypeerd? Welke van de zonen heeft de moord op hun voortdurend-maar-heibel-zoekende pa op zijn geweten? Wat is de rol van het geloof? Wat is kwaad en wat is goed? Hoe moeten we de legende over de Grootinquisiteur van de intellectuele middelste zoon Ivan uitleggen?  Deze en nog veel meer vragen proberen we te beantwoorden in deze cursus.

 • Drie boerenmeisjes staan voor houten huis op russisch platteland

  Cursus

  Russisch voor iets gevorderden - 3

  20 sept t/m 29 nov

  Metis Montessori Lyceum, Amsterdam (bij Oosterpark)

  Belangstelling voor Russisch?  Wacht dan niet langer! In deze leuke, praktische en interactieve cursus komt u verder. U leert Russisch lezen, verstaan en spreken rondom een aantal alledaagse thema's.  Ook leert u wat meer over de grammatica. Na afloop kunt u zich in een aantal veelvoorkomende situaties met eenvoudig Russisch redden.